fredag 25 juni 2010

Gult/brunt, potäjto/potato

Jag sitter här med sjuttiotvåtusen sockar och försöker para ihop de eländiga rackarna med någonting som åtminstone lite grann påminner om varandra. Det är väl inte så stor skillnad på beige och brunt? Det är inte så stor skillnad på grön och blå heller, väl?

Jag försökte följa en väninnas goda råd: köp bara enfärgade sockar både till dig själv och till barnen.

På stan: det finns bara randiga i flera olika färger åt barnen. Alternativt enfärgade, men i sju olika färger, också åt barnen. Ska man köpa styckevis kostar det ju hur mycket som helst.

Sagt och gjort: jag köpte massor av sju-pack och tänkte att oddsen ändå borde vara på min sida. Tappar jag en brun socka står dig åtminstone en åter.

Men nej. Allt är udda och nu bestämmer jag mig för att det inte är så stor skillnad på gul och orange. Om inte annat kan man lära barnen att höger är gul och vänster är orange, att brun är styrbord och beige är babord.

2 kommentarer:

Victoria sa...

Jaaa! Det är helt värdelöst! De enda sockar som finns exakt likadana i multipack är svarta och vita. Svarta är tråkiga och vita går bort av uppenbara skäl.

Och en sak till: I skolen icke klage! Ni har ju pojkar! Du anar inte hur många nästanexaktmenändåintelikadana rosa nyanser det finns.

Andreas sa...

Svårt problem - enkel lösning. När du eller barnen tar av strumporna, sätt ihop dem innan de läggs i tvättkorgen. Innan de ska in i maskinen tas de isär och hänges upp sida vid sida på strecket. Efter torkning sätts de ånyo ihop i par och lägges på avsedd plats i väntan på användning. Så enkelt - så genialt!