måndag 24 november 2008

Kalasande och kan själv

Storebror fyller inte år förrän på onsdag, men vi hade kalas igår. Han fick så fina presenter av allehanda närstående så vi gav honom inte de vi hade inhandlat. Han verkade så snurrig av allt nytt att vi bestämde oss för att ge honom våra på onsdag när han faktiskt fyller år.

Jag har försökt tänka lite genusfritt, så han får en kaffebryggare. Batteridriven som pumpar vatten på riktigt. Han har haft en förr, men den badade han med, så badvattnet riskerade att spädas ut med batterisyra. Not good. Sedan blir det Rorry Racerbil för resten av slanten. Eller slantarna.

Lilleman han kan han. Nu duger det inte att bli matad, utan han ska alltid ha ett bestick själv också och "hjälpa till". Det är med andra ord bad efter varje måltid. Men äter gör han och glad är han.
Han har också börjat ställa sig upp på golvet utan att hålla i sig i någonting. Ibland glömmer han av sig och tar ett par steg. Och så är han glad. Nej, han är inte utbytt, för han är fortfarande arg också. När han ska sova. Han leker ostbåge där endast huvud och hälar vidrör underlaget.
Storebror är inne i rumpa och kiss- och bajssvängen. När han rapar har han alltid sagt: "Ursäkta mitt välmående". Fina ord att ursäkta sig med som han lärt av fröken på förskolan. Nu har han överfört repliken till när han släpper ut luft ur andra kroppsöppningar också. "Ursäkta mitt välmående pruttis" meddelar han med gapskratt. Är det också inlärt på förskolan? = )

3 kommentarer:

Anonym sa...

Måste göra er besviken men det är bara det första som kommer från mig, men vem vet vad de andra lärt han :)
Men jag är nog ganska övertygad om att E lärt sig det på alldeles egen hand.
Tänk att han blir fyra, man har många härliga minnen som man än idag skrattar åt, han är härlig/Linda

Anonym sa...

Måste bara fråga...är det en tradition att den som fyller år dansar på bordet? :) /Linda

M sa...

Egentligen inte att han dansar på bordet. Utan den som fyller år brukar få sitta på stolen och de som sjunger står på stolarna. Men nu hade vi livsfarliga fällstolar från IKEA, så E fick stå på bordet medan vi sjöng.