onsdag 19 november 2008

Det är inte så synd om mig = )

När nöden så krävde lade mina föräldrar kvällsbestyren åt sidan för att sköta och natta mina barn. Självklart målade jag upp skräckscenarion för mig själv och självklart hade jag så fel, så fel. När jag lite grann med andan i halsen hastade hem och frågade hur det hade gått berättade de att största problemet hade varit att få igång tv:n.

Barnen somnade utan problem och min senaste konspirationsteori är att barnen gör det kallt beräknande. De visar upp sig från sin bästa sida för att underminera min trovärdighet när jag beklagar mig över hur tjorvigt det kan vara att få kvällarna att fungera. På mamma och pappa verkar det som om de bara lägger ner storebror och lillebror och att dessa bara välkomnar sömnen som en vän. Jag var tvungen att gå upp och kolla så att det verkligen var mina barn som låg i sängarna. (Det var det f.ö.)

Utöver denna änglagärning var dessutom disken omhändertagen och soporna utburna. Inte bara från köket och ut på bron, utan ända bort till soptunnorna. Vilken chock för skatorna.

Inte nog med det.
Jag hade två nya tavlor av Marimekkotyg placerade i mitt kök. Det var det kvällsbestyret jag avbröt när jag ringde in päronen för barnvaktsjobbet, så nu kanske min lillasyster inte blev lika lyckligt lottad. Pilutta henne i så fall = )

Och sedan: Grays Anatomy. Älskar, älskar Christina. Med den där nye doktorn på plats blir det nog åka av.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Får man leasa dem?

Fru Mju sa...

haha, jo men visst är de små änglar när mormor sköter. men det ska väl vara så. här har fyraåringen börjat tjata om att få sova över hos mormor så det är väl bara en tidsfråga..

Anonym sa...

Känner igen det där med att de visar sin bästa sida när någon annan har hand om dem. Lillan brukar vara helt galen när hon övernattat hos mormor och det är ingen som tror mig när jag berättar om hennes vansinnesutbrott...

M sa...

Annaboda: leasa mina föräldrar? Ha, ha. Det är kanske ett bra affärsförslag. SKa meddela dem detta.

Fru mju: Vår fyraåring anser att mormor och morfars hus är hans andra hem. Ibland får vi knappt tillbaka honom.

Gretagarn: ibland vill man ha filmkameran för att kunna presentera bevis med rörlig bild och ljud. Hu!