torsdag 24 april 2008

Önskelistan

Vad ska man som 30-åring önska sig? Jag är lite för praktisk för att upprätta ett "lyxkonto". Jag tycker nästan att det är pinsamt att rada upp sådant som jag skulle kunna tänka mig få - som andra människor ska lägga pengar på för att jag råkar fylla jämnt. Hellre en 50-kronorsgrej från Krokodil som är fairtrade än ett Efva Attlingsmycke för 800 kr. Ändå vill t.ex. mamma gärna unna mig ett sådant smycke och jag vet att min man mer än tacksamt tar emot både namn på inköpsställe och storlek på objektet.

Min syster är bra på det där med billiga presenter som det ändå ligger oändligt mycket omtanke bakom. Det låter lite Lilla Huset på Prärien-präktigt, men jag uppskattar mer att veta att hon tänkt ut den perfekta presenten än att få dyra och supersnygga dito. En moster till min man ger också perfekta presenter - 300 kr till världens barn. Jag menar, hon vet inte vad hon ska köpa till oss, så hon ger till mindre bemedlade istället. Hon är smart den där kvinnan.

Dessutom säger mamma att jag bara får önska mig saker till mig - inte sådant som kan vara bra att ha för alla i hemmet (dammsugare exempelvis). Men vad vill jag ha då? En Efva Attlingring, faktiskt. Sedan vet jag inget mer. Eller ett päronträd också, om jag nu måste säga någonting... :)

Inga kommentarer: