måndag 19 oktober 2009

Det bor en liten fransman i min yngste son

Han omtalar fröken Kicki med ett fransk Kiikii och lägger sig till med vissa franska uttryck i sina utsvävande förklaringar: Sisak nää non motat. (När han inte vill ha tomat. Lägg märde till kontaminationen av tomat, där m:et i klassisk manér läggs i början av ordet. Han kommer säkert att säga gaberob åt garderob så småning om också.)

Lillkillen, 1,8 år gammal, sjunger Solen lyser stor och rund. Det tycker jag är anmärkningsvärt. Han använder 90% av orden och melodin är absolut urskiljningsbar.

Storeman hade 40 graders feber inatt och vaknade med 37. Två timmar senare var han uppe i 38,7 så det blir en hemmadag imorgon också. Sedan får vi se om jag kan hysa bort honom hos någon hemmavarande farmor eller morfar om han är feberfri på onsdag.

2 kommentarer:

Anna K sa...

Tänk att man (läs: jag) tittar in i en blogg då och då och inte har den blekaste aning om vem som skriver och sen av olika anledningar brista ut i ett 'men jaha!'

Hoppas storebror snart är frisk och att det löser sig på jobbfronten för mannen.

Kram Anna

M sa...

Hej! Kul att "se" dig här. Jo, vi är på god väg: både in i feberdimman och mot ett nytt jobb. Han (läs den äldste mannen i familjen) ligger verkligen inte på latsidan.