torsdag 25 december 2008

Två julaftnar och en släktträff senare

Julafton började den 23:e hos mamma och pappa med lugn för mig och maken där vi blev uppassade, matade och bortskämda, men för di andra blev det desto ruschigare. Våra barn blev underhållna, matade och bortskämda och vi fick sovmorgon den 24:e efter övernattning. På kvällen frågade storebror:
- Morfar. Har alla tomtar samma ögon?

Är det verkligen okej att tuta i dem att den där läskige farbrorn som kommer och hälsar på är snäll och ska ha kramar när han gett alla paket? Jag fick gå iväg med en panikslagen lillebror och vi vågade oss inte fram förrän den läskiga rösten med de ruskiga ögonen hade försvunnit.

Sedan började turnén iväg till morföräldrar och till nästa julfirande. Hos svärmor och svärfar blev vi uppassade, matade och bortskämda, vi vann en hård fight i NE-spelet och sedan bar det av hem. Storebror fick sova över och således inte störd miss i nassen.

Idag var det släktträff där alla var med, undantaget min brors familj och USA-boende kusinen och hennes man och dotter. Trevligt fast med ett Autobahn-liknande tempo. Hej-hej, kram-kram, det var länge sedan, är ni friska, vi med, oj så stor han har blivit, det var roligt att träffas, kom in om ni har vägarna förbi och god fortsättning. 65 pers som har lätt för att svettas mätta på palt.

Jag säger som lillebror: Oishh ( = oj så spännande). Storebror ville inte åka någonstans idag, men blev medtvingad, så i morgon blir det bobåkning i backen nedanför vårt hus med korv och klämmackor.

Julefrid önskar jag er alla. Från och med.... nu.

1 kommentar:

Fru Mju sa...

oj,minsann har ni farit kring i helgen. hoppas ni får njuta julfrid nu då.
god fortsättning!