tisdag 16 december 2008

Schwammel

Romantiska filmer förstör kärleken. Får människor att tro att det bara finns en kärlek, en person som du är ödesbestämd att leva med. Så får du ett perfekt förhållande direkt. Aftonbladet meddelar till och med att forskare har varnat!

Ja, det här med forskning. Det är inte länge sedan jag lyssnade på radion där en person berättade om sin forskning gällande huruvida det faktiskt försvann strumpor i flytten från tvättmaskinen till torktumlaren eller ej. En annan forskning utredde om västerbottniskan är mer nasal än andra dialekter.

Och nu förstör romantiska filmer kärleken? Ja, men naturligtvis. För jag går ju hem från bion önskande inget annat än att en fluffhårig premiärminister ska vänta på mig hemma och förstå alla mina innersta önskningar utan att jag behöver uttala ett ord. Eller att min man ska vara en mustaschprydd amerikan som utger sig för att vara fransos, före detta tjuv och bondfångare, och att vi tillsammans ska driva en vingård i en fransk håla. Sedan får man inte glömma att jag, när jag efter att ha prostituerat mig och blivit erbjuden att stanna veckan ut hos min senaste torsk, ska få en helt ny garderob, ge mig av men strax bli hämtad i en vit limousin.

Nej, schwammel säger jag. Jag skulle vilja se forskning som tyder på det motsatta, att romantiska filmer bidrar till fladdrande hjärtklaffar och frivoltande magfjärilar. När jag sett en trevlig film blir jag också trevlig. Tolka det som ni vill = )

1 kommentar:

Fru Mju sa...

hahahha
man kan ju forska i allt. jag vet inte om man egentligen borde skämmas för att man är akademiskt skolad?

- och hur var det förresten med sanningen om de där strumporna???? ;)