måndag 3 september 2012

Första föräldralediga dagen

Jag har, på pappret, redan haft två föräldralediga måndagar, men i dag var första dagen jag faktiskt var hemma med min fyraåring. Förra måndagen var mina treor ute på projektarbetsguidning och måndagen dessförinnan var det skolstart och jag ville inte missa dagen när vi tar emot eleverna. Försäkringskassan vill ha en skriftlig motivering till varför jag inte har ansökt om de två första måndagarna. Jag höll på att säga: spelar det någon roll? Om jag anger som skäl...
...att jag helt enkelt har glömt bort det. (Vilket jag har gjort.)
...att jag struntar i om de får mer att göra? (Vilket jag inte gör.)
...att jag lider av splittrad personlighet och grälar med mig själv om huruvida jag har gjort en anmälning eller ej (vilket jag inte har gjort och inte jag heller.)

Får jag inte mina pengar ungefär lika försenat vad jag än skriver i meddelanderutan och får skylla mig själv? Jag tror det.

Vad har vi då gjort i dag? Vi har umgåtts. Pratat. Klippt lite gräs. Stannat gräsklipparen, tagit av oss hörselkåporna, utrett hur många äpplen som faktiskt har fallit till marken, att det är konstigt att storebror är på skolan och att vi är hemma utan honom...

Dåliga nyheter avlöser varandra och är det inte dödsfall så är det kraschade förhållanden och sjukdomar som folk drabbats av. Nog nu, tack.

Inga kommentarer: