måndag 24 december 2012

God uppkastning och ett gott nytt toalettbesök!

Här började vi den 24:e med sovmorgon till åtta för mig och åttaåringen, medan maken och fyraåringen sov vidare. Vid tjugo i tio började fyraåringen jämra sig och klaga på ont i magen. En halvtimme senare kräktes han och jag tror att det är hans första maginfluensa i detta liv.

Efter fyra kräkningar på tre timmar och en liten sovning satte han sig upp och deklarerade att han var hungrig. Han satte i sig två smörgåsar och en banan innan han öppnade sina julklappar och när det var dags för julmiddag satte han i sig två prinskorvar, två köttbullar, en skinkbit och ett havrebröd. Det känns som ett helt okej facit och vi hoppas att det stannar där.

Hur fungerar den där magsjukan egentligen? Ingen annan är sjuk - ännu -  och vi har inte träffat någon annan sedan i fredags när han var på förskolan. Kan det dröja så länge innan det bryter ut? I så fall går ju ingen säker och vi kan lika gärna trilla dit eftersom dagarna går?

Surast av allt är att vi inte kommer att hinna träffa stockholmarna så mycket. Vi hade sett fram emot mycket umgänge och långa dagar tillsammans. Nu blir dagarna bara långa.

För att se det från den ljusa sidan så finns det gott om julklappar att leka med och den här dagen har gått ganska fort. God jul och gott nytt år!

Inga kommentarer: