tisdag 2 mars 2010

Plogsvängen

Jag ser fram emot rallarsvängsårstiden, även om jag inte själv är i branschen, men just nu råder - obotligen - plogsvängen. Maken och svärfar tävlar om att hinna först ut till traktorn och en traktorkörande man är en lycklig man. För er information brukar vinterhalvåret innebära ca 13 plogsvängar, men i år har det varit 20 st hittills och ännu är det inte över.

Idag har vi snöat inne och femåringen är borthyst till granngården, tack och lov. Grabbarna högg varandra mer eller mindre mot strupen och behövde få älska varandra lite på avstånd en stund. Nu sitter tvååringen lugn och harmonisk med en långpanna fylld av havregryn och idkar lärande lek som också handlar om att skotta och ploga.

Själv ser jag fram emot att få plöja igenom Jo Nesbøs "Pansarhjärta" som börjar olidligt spännande. Tänk dig att du befinner dig i ett rum, instängd, och anar att du inte är ensam där inne. Du upplever att personen bakom dig andas när du andas och rör sig när du rör dig, allt för att du inte ska vara säker på att han är där. Hurv. Jag är glad att det är ljusare ute...

Inga kommentarer: