söndag 29 mars 2009

Mörker, utrustning och fotboll

Earth Hour genomfördes. Vi var tämligen allena på genomförandet av den manifestationen i vår by, beroende på vilket håll man tittade åt.

Matinbjudna lämnade byggnaden vid halv nio och därmed var en trevlig kväll till ända. Trevligt sällskap för både oss och barnen. Jag var nervös när jag serverade fisken för jag hade aldrig bjudit på den rätten förr, men det blev faktiskt gott. Lite salt kanske, men fisk tål ju mycket av den varan. Laxfilé med grön pesto och - håll i er nu - Norrbottensost (inte Västerbottens). Norrbottensost ska enligt hörsägen vara en andrasortering av den från grannskapet. Citron över, smör under. Det blev gott i alla fall. Fisken serverades med potatis och barnen fick kalasbricka från Scan: korvar som såg ut som köttbullar.

Efter Robinsson, som jag tänkte att jag inte skulle följa men som jag inte kan motstå, blev det fotboll och rätt nöjsamma 0 - 0. Ändå kan jag inte låta bli att tänka att Zlatan skulle ha satt kanske både ett och två mål. Elmander, är han valp eller människa? Och nej, jag skulle nog inte ha gjort det bättre själv. Inte just igår i alla fall.

Efter fotbollen var jag bara tvungen att läsa klart boken, Slumdog millionaire. Rätt bra, men slutet håller inte. Eller som man skulle säga inom sporten: levererar inte när det krävs. Redovisas inom kort i Bokgalleriet.

2 kommentarer:

Jonna sa...

Hej! Jag har läst "Norrbottensost" i ett recept, men hittar det inte att köpa någonstans, inte ens i norrbotten! Har du någon aning om vad det är för skillnad och hur man får tag på det? Testade receptet med västerbotten och det blev toppen, men norrbottning som jag är vill jag ju gärna stödja de lokala, och grämer mig lite över att jag kanske inte kommer få veta om det skulle bli bättre eller sämre...

M sa...

Hej! Jag bara snubblade över Norrbottensosten av en händelse när jag skulle köpa just Västerbottensost. Jag vet inte om det var ett tillfälligt parti, men när jag frågade en av personalen (på Coop tror jag det var) sade han att Norrbottensosten var en typ av andrahandssortering av Västerbottensosten. Det var dock samma smak men Norrbottensosten var betydligt billigare. Lite surt, Norrbottning som man är vill man ju inte reduceras till en andrahandsvariant. Lycka till med jakten!