fredag 1 januari 2010

10-talet

Nu är det här. 10-talet. Så snabbt som åren går kommer vi snart att tala om 20- och 30-talen och inte mena T-Fordens lansering, tändstickskungar eller depressionen. Mycket nytt står för dörren, även om det inte känns så stor skillnad mellan klockslagen 23.59 31 december 2009 om man jämför med 00.01 1 januari 2010. Det är som när man fyller 30: jag tänkte nog att jag skulle känna den där stora känslan. Känslan av att äntligen ha blivit vuxen. Men det hände inget. Det hände inte så mycket ikväll heller, förutom att vi hade det sååå trevligt och nu har hårt sovande barn i sina sängar.

Ändå vet man lite grann vad som väntar under det nya året: Ivanhoe, historiens största anti när det gäller hjältar, kommer att vela i valet mellan två vackra kvinnor, han kommer att välja fel det här året också, han kommer att ligga och stöna av smärta 2/3 av filmen innan han vinner sista striden på walk over.
Sedan väntar tvåårskalas för lilleman. Han har aldrig varit liten utan blev stor så snabbt. Jag kommer knappt ihåg att han inte gått, sprungit, slagit sig eller pratat.
Jobb, jobb och jobb. Roligt och jobbigt.
Bröllop. Det blir mycket trevligt. Brudparet i fråga kommer säkert att bjuda på stora överraskningar och det känns ungefär hur spännande som helst.
Etc.

Samtidigt bjuder nog tiotalet på många oväntade händelser också. Tack och lov. Tänk om man visste vad som väntade - då skulle jag nog inte vilja vara med. Tjoho, tjoho här gungar en ko.

Inga kommentarer: