tisdag 20 juli 2010

Filmus rullar

Maken och jag hyrde några filmer förra veckan och försöker hitta den gemensamma tiden att titta på dem. Filmen "2012" var väl ungefär som förväntat, dålig och ointressant. Katastroferna avlöser varandra, USA:s president dör en ädel (?) död, man flyr från framrusande vatten, eld, jord, aska, is, mera vatten, jordskred, kavitationer, mera vattten och sedan håller någon ett tal som ändå visar på människosläktets inneboende godhet varpå några applåderar extatiskt.

"Did you hear about the Morgans?" har tagit vara på all den skådespelartalang Hugh Grant är kapabel till, dvs. att han kan göra den här filmen i sömnen. Jag tror faktiskt att de lade in en händelse involverande en anti-björnspray just för att han gjorde vissa scener i sömnen. Kroppshållningen och fumligheten är lånad från "Fyra bröllop och en begravning" medan de har stulit alla oneliners från Spike i "Notting Hill". Sara JP får utgjuta sig över fina och fula kläder samt gråta över en otrohet - alltså samma skådespelarinsats hon gjort i Sex and the city de senaste åren. Fantastiskt dålig film som ändå bjöd på något skratt.

"Bröllopsfotografen" är som en munhåla som inte har varit hos tandläkaren på ett bra tag - det finns en hel del hål att fylla. Tuva Novotny är för bra för svensk film. Otroligt duktig och fantastiskt vacker. Kjell Bergkvist är den enda som utmanar henne i att stjäla showen och den bjuder på sköna kommentarer som kommer att höras i ett personalrum nära dig inom kort.

2 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Ungefär samma åsikter som jag om Morgans, ser jag... ;-) Och Bröllopsfotografen gillade jag!

M sa...

Den var verkligen inte bra. Inte bra alls. Å, vad det måste ha skämts, både SJP och Hughen. Ingen kemi fanns det mellan dem heller.