tisdag 24 augusti 2010

Fruktflugefälla

Vårt hem är invaderat av små, ondsinta varelser som utan tanke på vad som är bra för deras egen hälsa förpestar tillvaron i köket. Fruktflugorna flyger i formationer upp från fruktfatet (där all frukt är inplastad, bananer för sig och äpplen för sig) och från soppåsen (som töms och bärs ut varje kväll). Dags att gillra upp en fälla. För dö ska de.

För att förstärka det ironiska i min vardag (det kanske har framgått att jag gillar ironi) har jag serverat följande:
- vitvinsvinäger, alls ingen dålig sort.
- en skvätt vatten.
- en droppe diskmedel.

De små fäna dras som flugor (om uttrycket ursäktas) till den utsökta bouqueten som vätskan avger och som - ironiskt nog - serveras i ett martiniglas. Där dör de som... ja, flugor. Där kan de drunkna medan vi i godan ro avnjuter den husmanskost vi inte alltid intar med glädje, men som fyller våra magar med den föda vi dagligen behöver.



3 kommentarer:

Fru Mju sa...

jag konstaterade idag att det börjar vara dags för årets flugfälla. förresten testade jag fun light i sommar då myrorna en dag fick för hett under terassplattorna och beslöt sig för att ta äggen på ryggen och flytta in i huset. det räckte med en omgång fun light sen såg vi inte till en endaste myra.
kanske man kunde testa samma på frukten? doppa frukten i fun light innan man lägger den i skålen och sen skölja av den när man vill äta? usch och fy.

Maud/En bok om dagen sa...

Och glöm inte att hälla kokhett vatten i slasken! Där gillar de att lägga sina ägg!

M sa...

Tack för tipset! Det flög nyss upp ett gäng i V-formation ur vasken, så vattenkokare nästa!