söndag 15 augusti 2010

En lyckodag

Dagen började lågmält med lek utan gräl. Sedan kom mormor och morfar cyklande från grannbyn och förgyllde dagen med uppmärksamhet och ännu mera lek. Femåringen fick cykla med morfar tillbaka för att hämta bil och släp och på vägen hann de mata fiskar med bullar och lingon. Femåringen konstaterade sedan att det här var "en lyckodag". Han vet att uppskatta det enkla, min lilla stora grabb.

Tvååringen snubblar och snavar, faller och ramlar. I dag blev resultatet avskalad hud på ena kinden. Han blev så matt att han sov middag i fyra timmar.

För att avsluta dagen så roligt som möjligt fick grabbarna se pruttfilmer på youtube, bl.a. den här med hippo fart annoys dog, och så här roligt var det:

2 kommentarer:

olle sa...

Hej
Här är morfar
Vilken lyckodag. Inte för E utan för morfar. Tänk att få cykla med E från Blåsmark till Svensbyn i motvind och bara vara tyst. 5-åringen cyklade och pratade hela vägen Vi stannade vid en åker och jag visade ett ax av korn och berättade att det som kom fram när man malde detta så fick man mjöl som mormor använder när hon bakar bullar. Det måste vi berätta för henne så hon förstår.
Vi såg en råtta(död)en mus(död) en(groda)död. Stannade nedanför hällarna och matade fiskarna med lingon och bullar.De tyckte mer om bullar.
Vilken lyckodag för" hmm" för morfar
Rent ego

M sa...

Morfar är idolen. Alltid nummer ett. Jag hade nog, i ett svagt ögonblick, kunnat berätta lite om ax och mjöl och ICA, men då snarare gjort det i förbifarten. Medan vi cyklade så att säga. Och inte hade vi matat fiskar heller.