måndag 16 november 2009

Sällskapsresan

Sällskapsresan 5: Riktmärket - jenn jär i, vosch jär dö?

Jag och min ömma moder har hunnit blev anropade i högtalaren på Kallax, fastnandes i Expresståget på väg tillbaka till Arlanda och dessförinnan grundligt genomsökta i säkerhetskontrollen. Dessa händelser ramade in vår resa ner till systeryster i Stockholm. Hej och hå vad mycket vi hann med.

Där emellan har vi pratat, pratat, pratat som om vi fått betalt per ord och det har varit en fröjd att få prata ostört. Det blev, som jag lovade innan, en blygsam shopping men ögonen har desto mer på sitt konto. Hornsgatan upp och ner, fram och tillbaka. Gamla stan två-tre varv i jakt på en affär vi aldrig lyckades lokalisera. Små affärer med dyra saker, större affärer med billigare. Mat, mat, mat och ännu mera prat.

På Liljevalchs såg vi utställningen Märta flyger igen, Märta Måås-Fjetterströms mattor och vävnader i alla former och storlekar. En fantastisk upplevelse. Lunchen på ovan nämnda ställe är oförglömlig och en typ av konstverk den också.

Sedan blev det lite broder, brorsbarn och svägerska på det. Många intryck, ömma fötter, värkande skrattmuskler och alldeles, alldeles underbart.

Inga kommentarer: