Med risk för att få bloggen klassad som en pajasskrift fick jag det här av min dealer vad gäller roliga mail:
Hej vinälskare!
Ett litet vintips kanske kunde passa. Jag, som är lite kunnig vad gäller vin, har några tips som jag tänkte dela med mig av.
Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner. Lättast att skilja dessa båda viner åt, är att man skvalpar ut en skvätt på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin. Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött. De vita vinerna smakar i regel ättika, medan de röda smakar stämpelfärg. Man kan alltså suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan genom att jämföra smaken med ett vin konstatera om detta är rött eller inte.
Till fiskrätter som fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter som falukorv och sylta bör ta ett rött vin. Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.
När man serverar torra viner, bör man se till att det inte blir tvärdrag eller att gästerna råkar nysa. Ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap. Om man själv ska bära hem sina flaskor från Systembolaget, gör man klokt i att köpa ett lättvin, så att man inte får för mycket att kånka på. Till vilt bör man välja ett vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.
Ord som är svåra att säga när man druckit för mycket vin:
- Oöverträffat
- Innovativt
- Preliminärt
- Kvastskaft
Ord som är väldigt svåra att säga när man druckit för mycket vin:
- Västkustskt
- Konstitutionerad
- Substantiera
- Tillvägagångssätt
Ord som är i stort sett omöjliga att säga när man druckit alldeles för mycket vin:
- Tack, man jag vill inte ha sex
- Nej, ingen mer sprit för min del
- Ledsen, du är inte riktigt mintyp
Lycka till med vindrickandet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar