lördag 19 september 2009

Flickan som lekte med elden

Det bar in till staaan i gårdagskväll för att se fortsättningen på Millenniumfilmatiseringen. Erik Helmersson har redan sagt allt bra som finns att säga om filmen och höjdpunkterna är att flickan leker med elden, men det är f*n ingen som leker med flickan. Han avslutar med den hysteriskt roliga formuleringen "Där vill bli blod."

Noomi Rapace är så bra. Hon ser liten och skör ut. Petit. Samtidigt är hon ett kraftpaket. Trulig men med stora kärleksfulla leenden när hon träffar sin före detta förmyndare. Det är inte en jättebra film, men den speglar boken ganska bra. Den andra boken var också ett sorts mellanspel där hennes historia skulle rullas upp och ge de pusselbitar som var mysteriet i den första boken.

Trean i filmserien lär bli ett fyrverkeri. Jag har nog rätt höga förhoppningar, men med kvalitén på de två första filmerna ser det bra ut. Det var utsålt i två salonger, så vi trodde först att vi gått in i fel biosal.

Trevligt. Avslutade med Skavlan som är vidunderligt bra på det han gör. Med en avslutande Winnerbäck på det blev det en bra tv-kväll också.

Nu är det Här är ditt liv ikväll, som jag är barnsligt förtjust i. Mys mys.

Inga kommentarer: