måndag 28 september 2009

Den bistra sanningen

Jag har precis kommit hem efter en biokväll denna blanka måndag och det är med ett litet leende på läpparna. The ugly truth levererades med Gerard Butler och Katherine Hiegl. Den senare är både vacker och rolig och den förra är lite ful så där så att han blir riktigt intressant.

Hon är tv-producent för tv-bolaget med alldeles för få tittare. Han är killen som sänder från sitt garage och har fler tittare än det tidigare nämnda bolaget. Han anställs vid hennes bolag för att berätta den bistra sanningen om förhållanden och dating.

Mycket har man sett förr: öronsnäckan i hennes öra där han ger henne goda råd, planteringen där hon tillrättavisar en man i början av filmen och talar om att vatten på flaska är samma vatten som från kranen och i slutet av filmen beställer Butler kranvatten eftersom han - naturligtvis - tycker att det är samma sak. Hon ler och kommer till insikt.

Sedan kan man konstatera att dekadensen slutligen även nått Hollywood och därför är det här en romcom med mycket kuk, avsugningssnack, omskrivningar för att onanera och nakenanspelningar. Oväntat på ett sätt. Jag trodde att det skulle ta kring 50 år till för Hollywood och den pryda moralens väktare att komma dit.

Tillför det någonting? Nope.

Inga kommentarer: