tisdag 1 mars 2011

Fläsk, norrsken och sexårskontroll

Norrskenet lyser inte med sin frånvaro längre, utan med sin närvaro och det är ett himlaskådespel värt att uppmärksamma. Det är lätt hisnande att blicka upp mot himlen, stjärnbeströdd, där ljuset kastas i grönt och blått i vågor. Fantastiskt.

Sexårskontrollen med, ja, sexåringen gick bra, men han får för sig att bli en annars kille när han sitter där med all uppmärksamhet. Helt plötsligt var det tråkigt att gå i förskoleklass och skolsköterskan intervjuade honom länge och väl om han hade kompisar, tyckte att det var svårt att lära sig nya saker eller om det var någonting som gjorde honom ledsen. Nåja, efter tio minuter en kvart framkom det att han bara skojade; att han tyckte att det var roligt, att han hade typ tio kompisar, att han tyckte att allt i förskoleklassen var lätt och att ingenting gjorde honom ledsen. Ja, förutom när han måste äta morötter då.

Makaroner och fläsk till middag i dag. Jag tror att det är första gången jag har tillagat det. För den som är intresserad alltså. Och antecknar...

Inga kommentarer: