onsdag 10 februari 2010

Ondska, ditt namn är Diarré

Tvååringen går in på sjätte dagen med diarré. Sedan förstoppningsproppen avlägsnades under illaluktande former i fredags har den lilla kroppen nu gått över till beige-flytande avyttringar i det bakre partiet. Lägg till en lägre temp på kroppen (35,2 grader) och stundvis blå läppar känns det inte jätteroligt.

Jag åkte till vårdcentralen igår för en snabbkoll. Doktorn klämde och kände på magen som tvååringen gjorde sitt bästa för att spänna. Doktorn försökte lyssna på mage och rygg med ett stetoskop under det att lilleman vrålande sjöng ut sin värsta klagovisa. Doktorn kunde inte komma fram till någonting alls. En överläkare rådfrågades och denna tyckte att barnets läge inte var tillräckligt akut. Tack för det.

Ungen är helt klart uttorkad, men äter lite bättre och dricker... ibland. Två bäddmadrasser är nedbajsade, två täcken, tre kuddar och två snuttefiltar likaså. Jag är så inte road just nu. En störd nattsömn i paritet med den man har som bäbisförälder suger must och kraft ur ett redan urlakat sinne.

3 kommentarer:

Victoria sa...

Ujujuj... jag är inte avundsjuk!
Det är utan tvekan så att bäbisvakna nätter (som jag iofs inte provat många av...) är mycket, mycket värre när barnen inte längre är bäbisar...

Hoppas att det löser sig.

Eller förresten: hoppas inte att det löser sig, hoppas att det hårdnar. Så att säga.

Greta Garn sa...

piggelin och chips rekommenderas vid denna åkomma, enligt sunderby sjukhus. En piggelin innehåller en halv dl vätska och chipsen ger salt. Prova även att riva ett äpple fint och låta det mörkna och sedan mata honom med sked.
Lycka till!

Fru Mju sa...

åååh nej. inte kul. inte alls.
hoppas han redan är rejält på bättringsväg. kram