söndag 17 februari 2008

Flickan som lekte med elden

Lisbeth “Wasp” Salander, datahacker av världsklass och ständigt underskattad, är huvudmisstänkt lesbisk-satanisk-massmördande psykopat och Mikael-superjournalisten-och-världens-bästa-kille-att-ha-i-sängen-Blomqvist är en av de få som tror på hennes oskuld.
Salander gör en hämndturné där hon gör upp med sitt förflutna, vilket får verkningar på bl.a. nnationell nivå, med korrumperade SÄPO-, advokat- och polispersoner som bad guys.
Det är spännande, men skruvat, med bl.a. blonda jättar till halvsyskon, Paolo Roberto som gör sitt livs boxningsmatch och sadistiska fäder med benprotes som sitter i rullstol och tycker att dottern är en hora.

Återkommande och irriterande är “rynkade på ögonbrynen” och “hon/han upptäckte att hon/han tyckte om henne/honom”.

Bästa upprepningen är att “Lisbeth avskydde/hatade män som hatar kvinnor”.

Cliffhanger: boken slutar med att Lisbeth är skjuten i huvudet och Mikael B. ringer 112.

Bra bok, men som sagt: skruvad.

2 kommentarer:

dr0ster sa...

Otroligt dumt av dig att skriva hur boken slutar!
Ska man skriva något sådant ska man utföra ordäntlig SPOIELR varning. Tack för oss som inte läst klart boken utan kommit halvvägs. =/

M sa...

Otroligt dumt av mig att skriva hur boken slutar? Går du in på en bokblogg och läser om en bok som du bara läst till hälften?

"Tack FÖR oss..." skriver du. Hur menar du då? Menar du "tack FRÅN oss?" Välkommen tillbaka när du förstår hur en bokblogg fungerar och när du kan meddela dig så att en läsare förstår vad du menar.