lördag 27 november 2010

Den bästa födelsedagen i en sexårings liv

Med nästan 20 barn på dagens sexårskalas var det som att sitta på första parkett och se på när ett stim pirayor högg in på en gnu. Grädde och kaksmulor yrde åt alla håll och sedan drog flocken vidare till andra jaktmarker.

Dagen i dag var den bästa födelsedagen i vår sexårings liv. Orden uttalades av en trött, men mycket nöjd kille. Det är makalöst enkelt att göra vår son tillfreds. Med en enkel tårta prydd av sex ljus och en snögubbe av marshmallows, med ett kalas i avsaknad av både skattjakt, lekar och fiskedamm, kunde vi vuxna mer eller mindre sitta ner och dricka alldeles för mycket kaffe tillsammans.

- Undrar om mormor har haft en bra dag? frågade han i kväll när han hade byggt ihop sitt andra födelsedagslego. Mormor som bakat gobullar och som födelsedagsbadat båda mina telningar. Mitt i allt har han om- och eftertanke rörande andra som bidragit till hans dag.

Om ni ser en extra stjärna lysa på himlen i kväll så är det för att just mormor och morfar tog med sig barnen från vårt skithus i går och lät dem sova över i ett hus som hade fungerande toalett. Och för att de bakat. Och förberett. Och underlättat.

Inga kommentarer: