lördag 25 juli 2009

En underbart vanlig dag...

Jag älskar regn. Negn, upprepar lillkillen och lyser stolt upp när vi berömmer honom för han talutveckling. Vi står i fönstret och tittar på regnilarna som letar sig nerför fönsterrutan. Förutom att titta på regnet har vi haft kafferep i barnservisen och druckit ljummet vatten som hällts mellan den batteridrivna kaffebryggaren, ner i lilla kaffekannan, ner i små, små koppar och sedan in i små och stora munnar. Barnen har fått se tv, vi har läst böcker, softat på en skumgummimadrass på golvet, sjungit "Fattig bonddräng" och "Jag vill ha blommig falukorv..."

Ett snabbt besök i stada renderade en stycken spikmatta, en tröja inför helgens baluns (en svart så klart), en sjal jag inte behövde, en massa blingbling från rea på Glitter och en hudkräm.

Ett trevligt besök av Umeåbor tvingade fram en panikstädning och bakandet av några glaserade muffins innan det bar av till grannbyn för hamburgare kryddade med hög luftfuktighet. Också hur trevlig som helst.

Som avslutning löste jag och äldste sonen några mysterier i nyinköpta deckarboken där ett litet förstoringsglas medföljde för att underlätta. Ett strömavbrott kom som grädden på moset och gav deckarläsning för egen del i skenet av ett stearinljus.

"Tack för idag, tack för en underbart vanlig dag..."

Inga kommentarer: