onsdag 11 april 2012

Snörrovasst i dag också?

Påsken är över. Stockholmarna har åkt hem och de tog det fina vädret med sig. Vad gör väl det när vi fick helt fantastiska dagar där vi fick visa upp den norrbottniska vårvintern från sin absolut bästa sida. Barnen är lite dagen efter; sjukes efter någon (eller många) att leka med och samtidigt trötta av det hektiska tempot.

I går åkte vi till havsbadets lekland och bowlade. Sargarna fungerade inte (och har så inte gjort på mycket länge, tydligen) och käglorna föll omkull när maskinen ställde upp dem. Ändå kostade det 200 kr, vilket vi tyckte var dyrt... tills vi gick och köpte glass. Vi väljer inte Skeppet nästa gång vi bowlar.

Middag med vänner var som vanligt trevligt och det känns som om maken har varit hemma ungefär hur länge som helst. Det känns alltid så när vi får mycket gjort tillsammans. Vännerna presenterade också ett nytt spel som går att spela på iPaden och som så många andra spel är det svårt beroendeframkallande.

Familjen försökte hyra första Harry Potter-filmen, eftersom vi är inne på högläsning av bok nummer tre i ordningen. Filmen fanns inte inne och fanns inte att köpa på videobutiken, så det blev vackert att vänta någon vecka till. (Vi sysslar som sagt inte med att ladda hem, även om det rycker i upptäckarnerven ibland.)

Barnen har på morgonen hunnit gräla över att fyraåringen inte hämtade en låtsasglass åt sjuåringen. Snart bär det av för frisering av ovan nämna minsta barn, vilket är väl behövligt. Den här dagen kommer nog också att gå snörrovasst.

Inga kommentarer: