söndag 1 april 2012

Bowling för tre

Sjuåringen fick en hel dag med självbestämmande. Lillebroren hade vi lämnat bort med motiveringen att vi skulle göra saker som han var för liten för. När det är hans tur ska vi göra sådant som storebroren är för stor för (vad nu det kan vara).
Alla accepterade avtalet och detta är hur vi tillbringade dagen:
handla kläder på stan. Det blev bland annat ett plagg med en dödskalle på, trots att jag mycket bestämt motsatt mig förekomsten av döda skallar på mina fina barn.
Lunch på stan. Svärmor bjöd och vi tog tacksamt emot.
En leksak på Barnens Hus till ett mycket modest pris.
Kortspel på hemmaplan där sjuåringen krossade allt motstånd i både Uno och SkipBo.
Cykeltur. Så långt och så länge han ville cykla.
Pizza till middag. Hans favorit. Han fick knappt ner någonting, eftersom kvällens stora happening stundade: bowling. Någonting han har drömt om länge, länge. Succé och trötta armar.
Väl hemma hade Pirates of the Caribbean precis börjat, så vi såg den. Det blev lite läskigt, men den var också rolig och spännande.
Vid läggdags läste vi ut Harry Potter, den andra i ordningen. Han var så trött (sjuåringen alltså, inte Harry så mycket) men mycket, mycket nöjd. Vi var också nöjda. Det är fint att hinna prata av sig med sitt lilla stora barn och få reda på sådant som han annars inte skulle komma på att berätta.

Inga kommentarer: