lördag 7 december 2013

Bedrövligt med betoning på röv, del 2.

Känsliga läsare varnas för följande kritiska inlägg.

Jag vill bara börja med att säga att jag har haft roligt i kväll. Jag har haft trevligt, fått god mat och har samtalat med sköna människor. Vi blev av jobbet bjudna på middag och underhållning på Norrlands riviera, vilket innebar en trerätters middag och sjungande människor.

Middagen var god. De sjungande människorna gjorde säkert bara sitt jobb, men när en oerhört snygg basist (hon var verkligen supercool och hur ägande som helst i all sin anspråkslöshet) är hela behållningen med underhållningen  tänker jag att man från arrangörernas sida bör omvärdera sitt koncept.

Det värsta är inte att underhållarna skriker ut precis allt de gör från scenen, även om det är fantastiskt provocerande.

Det värsta är inte "August och Lotta" med temperaturen som är hög uti kroppen, utan fortfarande skrikandet som gör att jag bara vill skrika tillbaka till dess hon förstår exakt hur irriterande och icke-underhållande hon är. Ska man irritera ihjäl publiken kan man lika gärna ta fågeldansen också, för då blir det åtminstone någon sort bekräftelse på vilken nivå resten av kvällen kommer att ligga på.

Det värsta är inte att ljudnivån är så hög att jag inte får en rimlig chans att föra ett vettigt samtal med mina bords- och arbetskamrater. Det är inte heller värst att jag enda gången stämningen är störtskön måste använda större delen av tiden åt att köa för att hämta mat. En snuttefilt till tröst mellan "underhållningsakterna" är den sköna bakgrundsmusiken som är en härlig blandning av Bo Kaspers och Frank Sinatra.

Det värsta är eländet till show som ska föreställa någon typ av stämningshöjare inför den juletid vi så blodhett trängtar efter. De falsksjungande männen som kommer ut iklädda kavaj, väst, fluga och höghatt är inte problemet. Problemet är inte heller att de avlägsnar all form av ära och värdighet i ungefär varenda julsångsklassiker som överhuvudtaget existerar. Problemet är tjejerna.

Scenen är förlängd i en typ av cat-walk. Här har jag som gäst möjlighet att göra en kroppsnära studie på vilka trosor de tre tjejerna (fortfarande tonåringar?) har på sig. De trippar in på skyhöga klackar och lika höga som klackarna är, lika korta är deras klänningar. Kanske är inte ens det  det värsta.

Det värsta är inte ens när de - allihop -  misshandlar ihjäl Stilla Natt och O helga natt och samtidigt åmar sig till den grad att stripporna på Texas mest kända bordell rodnar av förlägenhet. Högst skrik vinner. De letar tonerna lika vilset som jag letar efter julstämning i det här jippot.

Varför i all världen är männen påklädda till den grad att de riskerar omedelbar uttorkning, medan kvinnorna är så lättklädda att de borde få betala högre självrisk för extra sjukvårdsförsäkringar när de ligger huttrande och skakande i sviterna efter både lunginflammation och blåskatarr?

Det. Det är det värsta. Jag tycker verkligen att det är osmakligt. Jag är inte pryd, men ändå är jag förfärad. Jag tycker att det är bedrövligt. Med betoning på röv. Om behållningen är korta kjolar kan man väl kalla det för Men´s night istället och bara vara ärlig?"Gör plats i kalendern för årets julshow som brakar loss på Pite Havsbad. Delar av Sveriges showartistelit förvandlar klassiska jultrudelutter till mäktig popkonst och blandar upp det med rockdängor som ingen hört dem förut." - så står det på arrangörernas hemsida. Mäktig popkonst? Det enda som stämmer är delen som säger att det kommer att bjudas på rockdängor som ingen har hört dem förut. Och SOM vi inte har hört dem förut. Tack och lov. 

Inga kommentarer: