fredag 24 juli 2015

Väl medveten...

Väl medveten...

...om att den här bloggen håller på att döden dö vill jag ändå inte arkivera den, eftersom jag inte vet hur jag ska spara allt dagboksaktigt som jag har skrivit och som någon, tydligen, vid något tillfälle har funnit värt att läsa.

...om att jag egentligen, från början, skilde den här bloggen och Bokgalleriet om för att hålla reda på vad jag har läst och vad jag tyckte om det, så har bokbloggen inneburit sådan glädje och en oväntad kontakt med fina förlag runtom i Sverige, att jag inte nämns lägga ner den heller.

...om att PDOL kan vara en outtömlig källa till glädje och festlighet för många, så är jag i det livsläget att jag vill kräkas och spy åt hur hela tillställningen får mig att ändå känna mig tvungen att bjuda mina barn på ett besök för att lägga pengar på att ett tjog rökande, uttråkade, underbetalda och säkert en massa andra superlativladdade människor ska kunna tjäna sitt levebröd.

...om att trots PDOL så lyckades jag muta barnen till att skippa alla attraktioner (?) och istället muta dem till att få 150 kr var att göra någonting annat för. Det renderade i ett besök på Lekia (resultat: lego åt sjuåringen) och ett besök på marknaden (fotbollskläder: Giudetti åt snart elvaåringen), samt lunch åt alla. Trettio minuter, samma kostnad och sedan harmonisk hemfärd med tre tillfredsställda familjemedlemmar.

...om att film är något som jag tilltalas och lever upp av, så finns det gråskalor när det gäller att ta del av dem. Jag orkar inte ens ta upp alla etiska dilemman med att det är olagligt att lägga upp filmer på streamingsidor och att det är en gråskala när det gäller att använda sig av tjänsten, utan vi har Netflix och det klarar man sig långt på. Jag gillar bara film, så vi lämnar det vid det. Böcker då? Jo, men jag har läst typ 12 i juli, så det känns ok.

Jag är väl medveten, men ändå märkligt bortkopplad. Hjälp, någon?